Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорили спільні заходи щодо погашення заборгованості із ЄСВ

, опубліковано 16 грудня 2021 о 10:02

Станом на початок грудня заборгованість зі сплати єдиного внеску по Тернопільській області становить 107,3 мільйона гривень. У разі не дотримання платниками встановлених термінів зі сплати ЄСВ органи податкової служби області вживають заходи стягнення такої заборгованості з платників, які не виконали визначені законом обов'язки щодо вчасного нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску.

З метою забезпечення ефективної взаємодії органів ДПС, виконавчої служби та пенсійного фонду щодо стягнення заборгованості із єдиного внеску, у приміщенні Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області відбулося засідання робочої групи. Участь у засіданні взяли представники управління забезпечення примусового виконання рішень Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Головного управління ДПС у Тернопільській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Основною метою заходу було обговорення координації спільних заходів щодо стягнення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. Учасники зустрічі коротко проаналізували забезпечення примусового виконання рішень погашення заборгованості з єдиного соціального внеску.

Завдяки злагодженій роботі державних органів, заходами стягнення такої заборгованості за 11 місяців поточного року забезпечено надходження до Пенсійного фонду у сумі 28,1 млн грн, з них державною виконавчою службою мобілізовано 7,1 млн гривень.

На засіданні робочої групи вирішено активізувати співпрацю щодо удосконалення механізму роботи в частині стягнення заборгованості, адже це дає можливість скоординувати заходи, підвищити результативність спільної діяльності у даному напрямку, оскільки саме своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати, що є запорукою зростання добробуту та гарантією соціального захисту населення.