Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційні доходи жителів Тернопільщини посприяли наповненню бюджетів майже на 4,7 млрд грн ПДФО

, опубліковано 14 грудня 2021 о 11:23

На 888,6 млн. грн більше, ніж торік сплатили жителі нашого краю податку на доходи фізичних осіб до бюджетів у січні-листопаді 2021 року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михало Яцина. «З початку року надходження з податку на доходи фізичних осіб склали майже 4,7 млрд гривень. При цьому приріст до аналогічного періоду минулого року склав 23 відсотки».

За словами очільника податкової служби області, з усієї суми надходжень державний бюджет отримав 1,2 млрд грн цього платежу. Скарбниці ж тергромад поповнились на 3,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з січнем-листопадом 2020 року бюджети отримали відповідно на 218 млн грн та 670,6 млн грн більше.

«Хотів би наголосити, що даний платіж є одним із основних бюджетоформуючих дохідної частини місцевих скарбниць. Так, по області частка податку на доходи фізичних осіб у надходженнях до місцевих бюджетів складає майже 70 відсотків, а у скарбниці міста Тернополя – 60 відсотків. Тож жителі краю, які отримують офіційні доходи і сплачують відповідні податкові платежі із них, долучаються до розвитку інфраструктури своїх міста, селища чи села», – наголосив Михайло Яцина.