Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник ГУ ДПС в області Михайло Яцина долучився до урочистостей з нагоди Дня місцевого самоврядування

, опубліковано 10 грудня 2021 о 15:39

Щирі слова привітань, побажання міцного здоров’я та відданої праці задля добробуту жителів Тернопілля лунали сьогодні на адресу працівників органів місцевого самоврядування краю під час урочистостей з нагоди їхнього професійного свята. Організатором заходу була Тернопільська обласна рада. Серед запрошених – представники влади, правоохоронних органів, депутати місцевих рад, лідери тергромад та інші особистості, які належать до когорти органів самоврядування.

З вітальною промовою до присутніх звернувся начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. У своєму виступі він зазначив, що місцеве самоврядування – це важлива частина системи влади в Україні, яка пов’язана із повсякденним життям людей і відіграє велику роль у їх згуртуванні. До того ж у період децентралізації самоврядні органи наділені новими функціями, їхні обов’язки розширено, відтак фінансове забезпечення громад суттєво залежить від самих органів місцевого самоврядування на місцях. «Відрадно, що завдяки тісній співпраці податківців та лідерів територіальних об’єднань, соціальній позиції суб’єктів господарювання наповнення місцевих бюджетів здійснюється своєчасно та в повному обсязі», – констатував очільник податкової служби краю.

Адже у січні-листопаді цього року до місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували майже 5,2 млрд грн платежів. Це перевищило надходження одинадцяти місяців минулого року на 23 відсотки. Відтак бюджети отримали на 961,2 млн грн більше. Посадовець також висловив сподівання, що представники місцевої влади й надалі залишатимуться для податківців надійними партнерами у донесення основних законодавчих новацій до платників.

На завершення Михайло Яцина побажав кожному, хто пов`язав свою долю з місцевим самоврядуванням,  миру, добра, злагоди, благополуччя в родинах.

Після вітальних слів представники влади нагородили кращих представників місцевого самоврядування грамотами, подяками, пам’ятними подарунками та квітами.