Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відшкодування ПДВ: бізнес Тернопільщини отримав на 150 млн грн більше, ніж торік

, опубліковано 10 грудня 2021 о 09:38

«Упродовж одинадцяти місяців 2021 року бізнес Тернопільщини задекларував 691 млн грн бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Про це заявили 150 суб’єктів господарювання краю», – інформував начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він зазначив, що завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично. Так, цьогоріч платники Тернопільщини вже отримали з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 650 млн грн ПДВ, а торік – 500 млн гривень.

Крім цього, з початку року фахівці податкової служби області упередили 15 млн грн неправомірно задекларованого до відшкодування податку на додану вартість. У січні-листопаді торік ця сума була більш ніж вдвічі меншою і складала 6 млн гривень.

Загальний залишок заявленого невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 105 млн грн, у тому числі: 89 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами законодавства та 16 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду.

«До речі, платники податків мають можливість в онлайнрежимі відстежити та перевірити етап, на якому перебуває їх платіж, за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет», що розміщений на офіційному вебпорталі ДПС України», – додав Михайло Яцина.