Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Всеукраїнській науково-практичній конференції говорили про фіскальну політику, податкову амністію та електронні сервіси ДПС

, опубліковано 29 листопада 2021 о 10:39

Нещодавно у Західноукраїнському національному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів», приурочена 20-річчю з дня створення кафедри податків та фіскальної політики.

У зустрічі взяли участь начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, декан факультету фінансів та обліку ЗУНУ Андрій Кізима, завідувач кафедри податків та фіскальної політики ЗУНУ Анатолій Луцик, професорсько-викладацький колектив, студенти ЗУНУ та інших університетів України.

Начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина розповів присутнім на заході про діяльність податкової служби області та наголосив на тому, що ДПС в даний час зосереджена на сервісній складовій роботі, на обслуговуванні платників, створенні нових зручних сервісів, в тому числі й електронних, які є дуже актуальними в теперішній ситуації пандемії.

Очільник податкової служби області також відмітив постійну ефективну співпрацю з Західноукраїнським національним університетом.

«Між податковою службою Тернопільщини та Західноукраїнським університетом склалися дружні та тривалі відносини. Відрадно, що саме науковці вузу часто є нашими однодумцями й допомагають нам донести позицію служби до платників, проте іноді ми є й опонентами, тоді шукаємо «точки дотику», аби платник, отримавши повну інформацію теорії і практики, зробив вибір на користь правових норм», – зауважив Михайло Яцина.

Після вітальних слів, із доповідями на фіскальну тематику виступили студенти ЗУНУ. Варто відмітити, що теми вони вибрали справді актуальні, до прикладу студентка Роксоляна Шуфлат виступила із темою: «Податкова амністія як інструмент протидії тінізації капіталу», а Богдан Харковський обрав тему: «Діджиталізація податкових сервісів України: електронний кабінет платників, переваги, недоліки та шляхи модернізації».

Михайло Яцина відмітив освіченість та ерудованість студентів та їхнє прагнення до пізнання, та подякував за інтерес до таких цікавих та актуальних тем.