Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Петро Якимчук: «Податки – це ціна, яку ми платимо за можливість жити в цивілізованому суспільстві»

, опубліковано 24 листопада 2021 о 16:34

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – такою була тема брифінгу, що відбувся в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Про переваги та особливості такого декларування представникам мас-медіа розповів заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Податківець наголосив, що подання одноразової добровільної декларації  є правом, а не обов’язком фізичної особи, і декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів.

«Громадяни мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких раніше не були сплачені податки і збори, до 1 вересня 2022 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів, а інформація, подана у декларації, буде цілком конфіденційною», – наголосив Петро Якимчук.

Також на заході було зосереджено увагу на основних формальних моментах такого декларування. Так, заступник очільника податкової Тернопільщини розповів, хто може подати таку декларацію, кому не потрібно декларувати свої активи, які є ставки податку та терміни його сплати.

«Наголошу, що одноразова добровільна декларація подається виключно декларантом і тільки в електронній формі. Якщо у когось виникатимуть питання чи проблеми під час заповнення декларації, можна звернутися до наших спеціалістів у центрах обслуговуваннях платників, або за номерами телефонів, що є у нас на сайті. Ми завжди готові допомогти платникам, а від них хотілося б розуміння їх соціальної відповідальності і відповідної податкової культури. Адже податки – це ціна, яку ми платимо за можливість жити в цивілізованому суспільстві», – додав Петро Якимчук.