Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільщина: сплата ПДВ зросла на третину

, опубліковано 24 листопада 2021 о 09:51

У жовтні 2021 року бізнес Тернопільського краю сплатив до Державного бюджету країни 206,3 млн грн податку на додану вартість. «Приріст до очікуваних надходжень склав 8 відсотків, а це плюс 15,6 млн гривень», – розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. За словами посадовця, позитивна динаміка надходжень із ПДВ – результат покращення адміністрування та підвищення ефективності роботи фахівців податкової служби області із протидії ризикам.

Загалом упродовж десяти місяців цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини спрямували до Державного бюджету України 1,7 млрд грн податку на додану вартість. Порівняно із відповідним періодом минулого року фактичні надходження збільшились на 399,6 млн грн або на 31 відсоток. Додатково скарбниця отримала від тернопільських суб’єктів господарювання 83,5 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 5 відсотків.

До речі, на початок листопада на обліку податкової служби області перебував 3331  платник ПДВ, зокрема 2792 юридичних особи та 539 підприємців. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їхня кількість зросла: юридичних осіб – плюс 60, а приватних підприємців – на 59 осіб.