Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Своєчасність та повнота сплати єдиного внеску – у полі зору податківців та фахівців пенсійного фонду Тернопільщини

, опубліковано 19 листопада 2021 о 15:58

Особливості співпраці Головного управління ДПС у Тернопільській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області щодо повноти сплати єдиного внеску як громадянами, так і роботодавцями обговорювали днями очільники цих відомств Михайло Яцина та Ігор Москалик під час зустрічі. До обговорення долучилися також перший заступник начальника Головного управління ПФУ Тернопільщини Алла Якубовська, начальниця управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в області Лариса Березюк та головний державний інспектор цього ж структурного підрозділу Зоряна Костів.

«Станом на 1 листопада цього року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склало 4 млрд грн або 100% індикативу. Порівняно з аналогічним періодом 2020 року надходження цього платежу зросли на 22,6%, а це плюс 739,9 млн гривень», – повідомив начальник ГУ ДПС в області.

Загалом на теренах краю нашого краю впродовж січня-жовтня 2021 року на обліку в територіальних підрозділах ГУ ДПС в області перебував 96 921 платник єдиного внеску, зокрема, 26459 – юридичні особи та 70462 – фізичні. Їх побільшало на 4893 платники порівняно з десятьма місяцями минулого року.

За словами Михайла Яцини, постійна робота щодо інформування працівників про порядок реалізації їх права на соціальні гарантії, які забезпечує легальна зайнятість, а роботодавців про відповідальність за несплату єдиного внеску, використання необлікованої найманої праці, дає позитивні результати.