Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Варто сплатити борги з єдиного внеску

, опубліковано 17 листопада 2021 о 09:06

У вересні-жовтні поточного року відбулося зменшення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок). Так, у вересні 2021 року досягнуто зменшення боргу на 5,7 млн грн, а за жовтень – ще на 1,8 млн гривень.

Слід зазначити, що в окремих платників єдиного внеску ще залишається заборгованість, тому переглянути відповідну інформацію можна на сайті Державної податкової служби України, з допомогою електронних сервісів ДПС в «Електронному кабінеті платника», а також в Центрі обслуговування платника за місцем реєстрації.

Звертаємо увагу боржників (зокрема фізичних осіб) на важливості дотримання вимог при заповненні банківських документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску в частині стягнення заборгованості з обов’язковим зазначенням кодів сплати.

Так, при сплаті недоїмки з єдиного внеску необхідно зазначати відповідний код виду сплати:

140 – Сплата коштів у рахунок погашення податкового боргу / заборгованості з єдиного внеску.

Крім того, щоб уникнути можливих помилок при сплаті платежів, необхідно дотримуватись вимог Порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 року №666.

Зокрема, при заповненні документів на переказ з метою сплати недоїмки з єдиного внеску необхідно зазначати:

1 – службовий код "*";

2 – код виду сплати;

3 – податковий номер платника податків;

4 – роз'яснювальна інформація про призначення платежу.

Приклад заповнення реквізиту "Призначення платежу" у разі сплати коштів у рахунок погашення недоїмки з єдиного внеску Іваненком Іваном Івановичем, що має податковий номер 2345678901, дивіться у додатку.

Зауважимо, що за правильність заповнення реквізитів у платіжних документах відповідальність несе платник податків.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Додаткові матеріали