Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення податкового боргу, наповнення місцевих бюджетів та одноразове добровільне декларування обговорили з представниками ОТГ

, опубліковано 16 листопада 2021 о 15:46

Співпраця з об’єднаними територіальними громадами – важлива складова роботи Головного управління ДПС у Тернопільській області. Адже лише завдяки спільній роботі можна досягнути повноти наповнення місцевих бюджетів, відповідно розвитку громад.

Тож робочі зустрічі, семінари та наради із представниками тергромад в ГУ ДПС у області відбуваються регулярно. У зв’язку з епідемічною ситуацією такі заходи наразі відбуваються у форматі відозв’язку.

Так, сьогодні відбулася чергова відеонарада з представниками ОТГ, на якій були присутні фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області та заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Під час зустрічі учасники обговорили питання резервів наповнення місцевого бюджету за рахунок сплати майнових податків, легалізації заробітних плат найманим працівникам, а також погашення наявного податкового боргу.

«Основним завданням органів місцевого самоврядування є забезпечення повноцінного функціонування своєї території, розвиток та добробут територіальної громади. Генератором цього процесу є наповнення бюджету, яке здійснюється активом громади у тісній співпраці з податковою службою», – підкреслив Петро Якимчук.

Також на заході окреслено основні аспекти закону щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.