Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорили стан наповнення місцевих бюджетів Тернопільщини

опубліковано 25 жовтня 2021 о 16:14

Днями в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулася робоча нарада в форматі відеозв’язку, присвячена питанням наповнення місцевих бюджетів та погашення податкового боргу з місцевих податків. Нарада відбулася під головуванням заступника начальника Головного управління ДПС в області Петра Якимчука. На ній були присутні фахівці обласного податкового відомства, начальники ДПІ, а також представники   об’єднаних територіальних громад Тернопільщини.

Як зазначив Петро Якимчук, наразі в області спостерігається позитивна тенденція до зростання надходжень.

«Так, упродовж дев’яти місяців 2021 року до місцевих бюджетів краю платники податків перерахували майже 4,1 млрд гривень. Це на790,8 млн грн більше, порівняно з надходженнями трьох кварталів минулого року. Найбільше місцеві скарбниці отримали податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно та акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції», – розповів заступник начальника податкового відомства.

Окрім стану надходжень податків і зборів на нараді також обговорили питання легалізації найманої праці, шляхи погашення податкового боргу і кампанію одноразового добровільного декларування активів громадян.