Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ситуацію із заборгованістю єдиного внеску на Тернопільщині обговорили на нараді

, опубліковано 25 жовтня 2021 о 10:54

  З метою забезпечення ефективної взаємодії органів ДПС та виконавчої служби нещодавно в приміщенні Головного управління ДПС у Тернопільській області відбулася робоча зустріч. У заході взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук, фахівці відомства та представники Державної виконавчої служби. Основною метою заходу було обговорення спільних заходів із стягнення податкового боргу та заборгованості із єдиного соціального внеску з фізичних осіб – боржників, які здійснюють активну господарську діяльність.

Учасники зустрічі коротко проаналізували забезпечення примусового виконання рішень щодо погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного соціального внеску платниками Тернопільщини за дев’ять місяців поточного року, окреслили шляхи активізації взаємодії податківців та працівників юстиції в частині забезпечення їх виконання.

 «Зменшення податкового боргу загалом та заборгованості з єдиного соціального внеску залишаються пріоритетними напрямками роботи як податкової, так і виконавчої служби, – зауважив заступник начальника ГУ ДПС в області Петро Якимчук. – Відтак у конструктивному діалозі ми можемо скоординувати наші дії, окреслити коло проблемних питань щодо примусової реалізації виконавчих документів за заявами органів ДПС та спільно визначити шляхи їх вирішення».

Так, заборгованість зі сплати ЄСВ на Тернопільщині зменшилася на 13,8 млн грн, проте залишається значною. Станом на 1 жовтня цього року така заборгованість складає 106,3 млн грн, в тому числі борг фізичних осіб-підприємців – 74,3 млн гривень. Частина боргу, а це близько 10 млн грн, числиться за суб’єктами господарювання, які перебувають в процедурах банкрутства.

Тільки за підсумками 9 місяців цього року роботодавці Тернопільщини заборгували 34,6 млн грн єдиного соціального внеску. Загалом недоїмку зі сплати ЄСВ допустили 1097 роботодавців області. Серед них 659 – юридичні особи, які в загальному підсумку повинні сплатити державі 32,0 млн гривень. Решту боргу, а це 2,6 млн грн, допустили 438 фізичних осіб.

На завершення робочої наради податківці та представники виконавчої служби домовились про подальшу активну співпрацю щодо удосконалення механізму роботи в частині погашення податкового боргу. Адже це дає можливість підвищити результативність спільної діяльності у даному напрямку та сприяє належному наповненню бюджетів усіх рівнів.