Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося засідання робочої групи з питань зниження рівня незадекларованої праці

, опубліковано 23 жовтня 2021 о 10:11

Засідання робочої групи з питань зниження в області рівня незадекларованої праці відбулося нещодавно в Управлінні Держпраці у Тернопільській області.

Окрім керівництва Управління Держпраці, участь у засіданні також взяли представники Пенсійного фонду України, Центру зайнятості, Ради профспілок, організації роботодавців, а також заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Учасники робочої групи підбили підсумки інспекційної кампанії з виявлення неоформлених працівників. Так, за січень-вересень 2021 року в області виявлено 652 працівників, які були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин. Це  втричі більше, ніж за такий же період попереднього року.

«Зарплата у конвертах та праця без належного оформлення робить незахищеним не лише окремого працівника. Незадекларована праця негативно впливає на наповнення бюджету загалом. А детінізація ринку праці сприяє збільшенню надходжень до місцевих бюджетів, а також єдиного внеску, який є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування», – наголосив Петро Якимчук.

Наприкінці робочого засідання учасники відзначили важливість злагодженої співпраці та оперативності при проведенні заходів щодо виявлення неоформлених працівників.  А також узгодили план спільних дій  щодо зниження рівня незадекларованої праці на Тернопільщині у 2022 році.