Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині бізнес позбувся ліцензій через порушення

, опубліковано 23 жовтня 2021 о 09:01

На території Тернопільської області провадять діяльність 13 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до Державного бюджету України. Впродовж трьох кварталів цього року вони сплатили до держбюджету 22 млн грн акцизного податку, що на 1,6 млн грн більше, ніж очікувалося. Зокрема, від виробництва горілчаної продукції до казни надійшло 8,5 млн грн цього платежу. Ще 13,5 млн грн акцизу додало виробництво пива.

У січні-вересні цього року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 95,9 млн грн, що на 24 відс. більше, ніж очікувалось. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 18,8 млн гривень цього платежу.

Цьогоріч податківці Тернопільщини провели 276 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. Відтак до порушників застосували фінансові санкції на суму 35,8 млн гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 362 порушення законодавства, що регулює виробництво та обіг підакцизних товарів, їх реалізацію. Так, у 70 випадках торгували тютюновими виробами з полиць самообслуговування, а в 49 – торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні, роздрібні ціни.

З початку року анульовано 227 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 195 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

На початок жовтня кількість діючих ліцензій становить 4766, з них 2584 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2182 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.