Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники АППУ обговорили актуальні питання справляння ПДВ на вебінарі

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 11:49

Справляння податку на додану вартість, віднесення підприємств до категорії ризиковості, зупинка або відмова у реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування – і це лише невеликий перелік питань, які викликали палке обговорення під час вебінару податківців та представників АППУ, який відбувся вчора. До слова, це вже другий такий захід, який об’єднав значну кількість учасників. Адже до обговорення тематики долучилися представники генеральної дирекції та територіальних відділень Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України», Головних управлінь ДПС в областях та м.Києві, а також  Міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків.

Мета вебінару не лише просвітницька, а й спрямована на покращення взаємодії з платниками податків стосовно своєчасності сплати у повному обсязі задекларованих сум податкових зобов’язань, недопущення виникнення у платників податкового боргу та створення сприятливих умов для забезпечення добровільного виконання платниками податків вимог податкового законодавства, повного  та своєчасного надходження податків до бюджетів усіх рівнів.

На регіональному рівні в онлайн-зустрічі взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук, начальниця управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Наталія Волошинович, заступник начальника управління ­ начальник відділу адміністрування ПДВ цього ж управління Сергій Господарик, а також Голова ради Територіального відділення ВГО «АППУ» в Тернопільській області Іван Іскерський.

«Заходи такого масштабу – це завжди цікаво та пізнавально, оскільки це діалог компетентних, незаангажований фахівців, до того існує відкритий зворотній зв’язок. Адже в чаті слухачі можуть поставити свої запитання, висловити свою точку зору чи надати пропозицію», – поділився думками Петро Якимчук. Він також розповів, що податкова служба націлена на нові підходи до виконання своїх функцій і будує взаємовідносини з бізнесом шляхом взаєморозуміння і налагодження партнерських відносин.