Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виконувач обов’язків очільника податкової служби Тернопільщини взяв участь у засіданні колегії ОДА

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 15:56

Чергове засідання колегії Тернопільської облдержадміністрації відбулося сьогодні, до якого долучилися усі тергромади краю в режимі відео-зв’язку.

У засіданні взяв участь виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій. Він розповів, що за три квартали цього року місцеві бюджети Тернопільщини отримали майже 4,1 млрд грн податкових платежів, що на 790,8 млн грн або 24 відсотки більше, ніж торік. «Найбільше до скарбниць тергромад надійшло податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно та акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції», – деталізував посадовець. Сергій Бабій констатував, що позитивна тенденція до зростання надходжень місцевих бюджетів області спостерігається і надалі. Адже у вересні платники податків сплатили для територіальних громад 503,8 млн гривень, а це плюс 102,4 млн грн або 26 відсотків до вересня 2020 року.

Під час колегії прозвітували також про динаміку економічного розвитку, зазначивши, що Тернопільщина увійшла у ТОП кращих регіонів за соціально-економічними показниками. Адже порівняно з І півріччям 2020 року наша область піднялася на 10 позицій за рівнем соціально-економічного розвитку. Такі результати оцінки діяльності регіонів України за січень-червень 2021 року оприлюднив Мінрегіон.

За перше півріччя цього року область залучила 771,2 млн грн капітальних інвестицій. Упродовж цього часу 3857 наших краян зареєструвалися фізичними особами-підприємцями, а за рахунок реєстрації суб‘єктів господарювання створено 6041 робочих місць.