Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На забезпечення соціальних гарантій Тернопільщина спрямувала майже 3,6 млрд гривень

, опубліковано 05 жовтня 2021 о 09:41

Упродовж січня-вересня цього року платники податків Тернопільської області сплатили майже 3,6 млрд грн єдиного внеску. «Додатково забезпечено 354,3 млн грн, оскільки до очікуваних надходжень надійшло плюс 11 відсотків. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст надходжень із цього платежу склав 695 млн грн або на 24 відсотки більше», – розповів в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

Лише у вересні платники нашого краю спрямували до бюджету 423,9 млн грн єдиного внеску, що на 76,1 млн грн більше, ніж минулоріч.

Варто мати на увазі, що єдиний внесок необхідно сплачувати платникам незалежно від їхнього фінансового стану. Адже несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Оскільки до страхового стажу зараховуються лише періоди роботи,  за які сплачені страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний, а з січня по листопад 2021 року це – 1320 гривень, за грудень – 1430 гривень, оскільки зміниться мінімальна зарплата з 6000 грн до 6500 гривень.