Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дискутували про податкову амністію

, опубліковано 29 вересня 2021 о 15:14

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів громадян стало головною темою чергового випуску телепрограми «Дебати» на телеканалі «Суспільне. Тернопіль». Дискусію про запровадження та реалізацію такого декларування вели начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Василь Карпа та професор Західноукраїнського національного університету Тарас Маршалок.

Також коментар для передачі щодо податкової амністії дав начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він пояснив, що держава виділила для добровільного декларування рік – з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, і за цей час можна легалізувати наявні активи, які раніше не вносилися до декларацій і з яких не сплачувалися податки та збори.

 «Якщо громадянин сплатить усі необхідні податки, держава гарантує йому звільнення від відповідальності за порушення податкового й валютного законодавства. Тож це реальний шанс для тих, хто хоче вивести ризикові активи з тіні, і надалі законно ними користуватися. Крім того, це виконання громадянського обов’язку і появ соціальної відповідальності», – додав Михайло Яцина.

Випуск телепередачі «Дебати» про податкову амністію ви можете переглянути на телеканалі «Суспільне. Тернопіль» в п’ятницю, 1 жовтня, о 18 годині.