Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області провели онлайн-зустріч із понад півсотнею територіальних громад

, опубліковано 17 вересня 2021 о 11:52

З метою налагодження тісної співпраці та координації спільних заходів щодо виявлення та залучення наявних резервів по надходженню податків і зборів до місцевих бюджетів Головне управління ДПС у Тернопільській області проводить регулярні відеозустрічі та наради із територіальними громадами області.

Сьогодні відбувся черговий  відеосемінар, участь у якому взяли 55 об’єднаних територіальних громад Тернопільщини, заступник начальника Головного управління ДПС в області Петро Якимчук, начальники податкових інспекцій та фахівці Головного управління.

Основними питаннями, які обговорювали учасники онлайн-семінару, були шляхи погашення податкового боргу, легалізація найманої праці, своєчасна орендна сплата за землю та податкова амністія.

Заступник начальника податкового відомства області наголосив головам тероб’єднань, що на сьогоднішній день вони володіють достатнім ресурсом для отримання додаткових надходжень податків і зборів до місцевих скарбниць.

«Органи місцевого самоврядування наділені повноваженнями, які дозволяють їм брати активну участь у бюджетоформуючому процесі, – вони затверджують ставки ряду місцевих платежів, володіють інформацією про об’єкти оподаткування та добросовісність сплати податків суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на територіях населених пунктів. Потрібно лише вміло користуватися наявною інформацією. Тим більше, що ДПС України зараз розробляє можливість електронного доступу до паспортів усіх громад», – зазначив Петро Якимчук.

Він також додав, що голови територіальних громад можуть надавати пропозиції до податкових органів щодо Електронного кабінету та інших сервісів ДПС, які спрощують роботу з платниками. А податкові органи, в свою чергу, обов’язково розглядатимуть такі пропозиції, та сприятимуть консультаційній та методичній підтримці громад.