Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці обговорили нагальні питання сьогодення із бізнесом та керівництвом Білецької ОТГ

, опубліковано 15 вересня 2021 о 14:26

Чергова зустріч фахівців Головного управління ДПС у Тернопільській області із суб’єктами господарювання малого бізнесу, агропромислового сектору та лідерами громад Білецької ОТГ відбулася днями. Сформувавши перелік проблемних питань, які турбують платників податків, бізнесменів тероб’єднання, до діалогу запросили Сергія Господарика – заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування ПДВ управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків і Наталію Польову – начальницю Тернопільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб.

Представники податкової служби краю роз’яснили присутнім особливості декларування активів фізичних осіб у процесі податкової амністії. Вони зазначили, що одноразове добровільне (спеціальне) декларування триває з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, тому особам, які бажають скористатися такою законодавчою перевагою, варто поспішити.

Податківці наголосили також на своєчасній сплаті податкових платежів та необхідності використання легальної найманої праці, а також дотримання законодавства про оплату праці.

Звертаючись до лідерів територіальних громад, доповідачі запропонували посилити роз’яснювальну роботу серед жителів щодо необхідності своєчасної оплати податкових зобов’язань із податку на майно з фізичних осіб. Оскільки саме ці платежі відіграють суттєву роль в наповненні бюджетів тергромад.

Фахівці податкової служби краю нагадали про проведення операції «Урожай», роз’яснили, як запобігти блокуванню податкових накладних, та відповіли на числення питання учасників зібрання.