Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стан заборгованості із виплати заробітної плати йшлося на комісії в ОДА

, опубліковано 13 вересня 2021 о 09:06

Сьогодні в Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати. Засідання відбулося засобами відозв’язку із представниками Міністерства економіки України.

Участь у ньому взяли представники державних структур Тернопільщини, в тому числі заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області Лариса Березок.

«Виплата зарплат вчасно та на належному рівні, легальна та прозора робота бізнесу, офіційне працевлаштування працівників – це все методи детінізації економіки, які чинять позитивний вплив на надходження податкових платежів, зокрема податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску», – зазначив заступник очільника обласного податкового відомства Петро Якимчук.

Також посадовець додав, що одним із методів детінізації економіки та легалізації коштів є одноразове добровільне декларування, яке розпочалося 1 вересня і триватиме рік. За цей час громадяни мають можливість легалізувати свої раніше набуті активи.