Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині з офіційних доходів сплатили понад 3,2 млрд грн податку

, опубліковано 10 вересня 2021 о 09:07

У січні-серпні 2021 року суб’єкти господарювання Тернопільської області сплатили понад 3,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 630,4 млн грн більше, ніж у минулому році.

«З усієї суми надходжень до державного бюджету платники спрямували 807,2 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці поповнились на 2,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Посадовець також наголосив, що платниками цього податку є як фізичні особи-резиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, і іноземні доходи, так і фізособи-нерезиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, а також податкові агенти.

«Даний платіж є одним із бюджетоформуючих дохідної частини місцевих скарбниць. При цьому, основну частину в його надходженнях займає оподаткування заробітної плати та інших доходів громадян. Тому протидія тіньовим процесам на ринку праці – одне із пріоритетних завдань служби», – наголосив очільник ГУ ДПС в області.