Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині підвищення зарплати посприяло додатковим надходженням до бюджетів

, опубліковано 26 серпня 2021 о 09:39

З початку цього року після проведеної індивідуальної роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, котрі допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, вдалося досягти вагомих результатів. Про це повідомили в управлінні податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області. Так, 120 роботодавців виплатили працівникам 11,5 млн грн заборгованої заробітної плати, а до бюджету додатково надійшло 2,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,6 млн грн єдиного внеску.

У тісній співпраці та чіткій взаємодії з органами місцевої влади щодо контролю за додержанням законодавства про оплату праці проведено роз’яснювальну роботу з керівниками 60 підприємств. Відтак 56 суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати заробітної плати. Тож додаткові надходження склали 5,1 млн грн, з яких 2,4 млн грн – податок на доходи фізичних осіб та 2,7 млн грн – єдиний внесок.

Доцільність дотримання норм щодо належної оплати праці роз’яснили також 492 підприємствам та організаціям краю. Тож 450 із них підвищили зарплатню своїм працівникам, сплативши до бюджету 8,3 млн грн податку на доходи та 9,2 млн грн єдиного внеску.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи в липні додатково оформлено трудові відносини із 5446 найманими працівниками.