Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про вирішення податкових спорів йшлося на круглому столі за участю представників ДПС, судової гілки влади та науковців

, опубліковано 17 серпня 2021 о 16:58

Сьогодні в залі засідань Західноукраїнського національного університету відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання правозастосування при розгляді податкових спорів». Участь в масштабному заході взяли керівництво та представники Головного управління ДПС у Тернопільській області, представники Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду, Тернопільського окружного адміністративного суду, Тернопільського міськрайонного суду та науковці ЗУНУ.

На початку зустрічі з вітальним словом до присутніх звернулися ректор ЗУНУ Андрій Крисоватий та начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Так, начальник обласного податкового відомства подякував усім за увагу та інтерес до тематики заходу, та зауважив, що втілення будь-яких ідей та проєктів потребує злагодженої командної роботи.

«Учасники круглого столу – це високопрофесійні спеціалісти, які можуть окреслити не лише актуальні питання, що стосуються правозастосування, але і дати розуміння професійному середовищу, в якому напрямку воно розвивається та як досягти єдності в судовій практиці. Без сумніву, професійний діалог сприятиме правильному розумінню і тлумаченню норм податкового законодавства і судової практики», – зазначив Михайло Яцина.

Під час заходу пролунали змістовні доповіді про практику розгляду судових справ щодо реєстрації податкових накладних та скасування рішень про віднесення платника до категорії ризикових, про доказування в адміністративному судочинстві, а також щодо практики розгляду місцевими загальними судами справ про адміністративні правопорушення за матеріалами органів ДПС.

Окремі питання викликали цікаві дискусії та обговорення учасниками заходу.

«Подібна послідовна та системна професійна комунікація між органами державної влади, науковим середовищем та представниками платників податків створить міцний фундамент для ефективного вирішення спільних завдань та викликів», – підсумував Михайло Яцина.