Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Податки – це ціна, яку ми платимо за можливість жити в цивілізованому суспільстві», – Сергій Бабій

, опубліковано 16 серпня 2021 о 16:27

Про позапланові перевірки ризикових платників йшлося в інтерв’ю заступника начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергія Бабія для радіостанції «УХ-радіо». Особливість таких перевірок полягає в тому, що вони призначені для перевірки окремих питань, не передбачені певним планом і можуть проводитися без обмеження їх кількості чи періодичності. Органи ДПС посилюють контроль за найбільш ризиковими платниками та зосереджують ресурси на зростання не кількості перевірок, а їх якості. Відповідні заходи спрямовані як на упередження порушень, так і на їх подальше виявлення.

Під час розмови мова велась також про одноразове (спеціальне) добровільне декларування доходів громадян, адже ця тема надзвичайно актуальна.

З першого вересня цього року розпочинається кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. Триватиме вона протягом року – до першого вересня 2022 року.

«Надіємося, що платники Тернопільщини – законопослушні і вчасно декларують та сплачують податки. На сьогодні з’явилася ще й можливість для платників податків скористатися податковою амністією і задекларувати раніше неоподатковані активи. Пам’ятаймо, що податки – це ціна, яку ми платимо за можливість жити в цивілізованому суспільстві. Тож раджу усім скористатися шансом та зробити все законно», – наголосив Сергій Бабій.