Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На нараді з ДПІ обговорили важливість взаємодії з ОТГ та одноразове добровільне декларування

, опубліковано 10 серпня 2021 о 15:07

Заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук провів відеоселекторну нараду із керівництвом податкових інспекцій області. Мова на нараді йшла, зокрема, про загальну організацію, комунікацію та координацію роботи працівників структурних підрозділів за місцезнаходженням в ДПІ, про результати роботи щодо подання платниками податків у січні-липні 2021 року звітності в електронному вигляді, а також про організацію роботи та взаємодії з об’єднаними територіальними громадами Тернопільщини.

Петро Якимчук наголосив на важливості співпраці із представниками громад та на необхідності проведення регулярних зустрічей із тергромадами. Адже саме під час таких відкритих діалогів зазвичай найефективніше вирішуються усі робочі питання та наявні проблеми.

Одним із важливих питань наради було запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке розпочинається першого вересня цього року. Заступник очільника обласної податкової наголосив, що усім територіальним органам ДПС варто скоординувати та активізувати свої зусилля в напрямку ефективного проведення кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян.

«Ми маємо донести до потенційних декларантів, що закон про податкову амністію вигідний насамперед для них самих. Неоподатковані раніше активи декларуються виключно за власним бажанням, а одноразове добровільне декларування – є правом, а не обов’язком громадян. Фахівці ж податкової мають зробити процес декларування максимально зручним та простим», – зазначив Петро Якимчук.