Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ГУ ДПС у Тернопільській області взяли участь в семінарі щодо одноразового добровільного декларування

, опубліковано 06 серпня 2021 о 15:41

Начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина та фахівці відомства взяли участь у відеоселекторній нараді, проведеної ДПС України з питань одноразового декларування, яке здійснюватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Захід пройшов під головуванням в.о. Голови Державної податкової служби України Євгена Олейнікова для усіх територіальних органів ДПС України.

Під час відеосемінару роз’яснювалися основні норми та положення закону, прийняття декларації, її форма тощо. 

Присутні отримали чіткий план дій щодо проведення інформаційної кампанії декларування, яка розпочнеться 1 вересня 2021 року і буде тривати до 1 вересня 2022 року згідно Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Очільник податкового відомства Тернопільщини Михайло Яцина наголосив колективу ДПС області на необхідності ефективної комунікації між підрозділами задля проведення ефективної роз’яснювальної кампанії.

«Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням декларуються активи, які раніше не були оподатковані. Але якщо особа вже виявила таке бажання, фахівці податкової мають максимально ефективно та доступно усе роз’яснити, щоб не виникало ніяких питань та незручностей», – підкреслив Михайло Яцина.