Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Тернопілля отримали понад 3 млрд грн податків

, опубліковано 05 серпня 2021 о 09:42

До місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували трохи більше 3 млрд платежів у січні-липні цього року. «Порівняно з аналогічним минулорічним періодом сплата зросла на 589,5 млн грн або на 24,3 відсотка», – розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Найбільше скарбниці тергромад отримали від сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно, акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Так, з початку року сплачено 2,1 млрд грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 420,4 млн грн більше, ніж минулого року. Представники малого бізнесу перерахували 441,8 млн грн єдиного податку, тож приріст до січня-липня 2020 року склав 59,4 млн гривень. Спрямували наші краяни цьогоріч на 44 млн грн більше земельної плати, а це складає 238,1 млн гривень. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 106,4 млн грн, що на 32,5 млн грн більше, ніж торік. Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 66,5 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, а це плюс 9,4 млн грн до минулого року.

Посадовець також поінформував, що у липні місцеві скарбниці краю отримали 479,5 млн гривень, що на 77,6 млн грн або 19,3 відсотка більше, ніж торік. «Сподіваюся, що тісна співпраця з лідерами громад, просвітницькі заходи із суб’єктами господарювання та жителями краю й надалі сприятимуть належній сплаті податків та наповненню бюджетів територіальних об’єднань», – підсумував очільник ГУ ДПС в області Михайло Яцина.