Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На колегії обласної адміністрації – про стан наповнення бюджетів

, опубліковано 04 серпня 2021 о 14:57

Сьогодні, 4 серпня, відбулася колегія Тернопільської обласної державної адміністрації, присвячена підсумкам роботи державних служб області за перше півріччя цього року.

Так, про стан надходжень до бюджетів податків і зборів доповів заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

«Завдяки взаємодії та спільним заходам Головного управління ДПС в області, інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у першому півріччі 2021 року забезпечено виконання індикативних показників Міністерства фінансів по надходженнях до бюджетів усіх рівнів. Порівняно з відповідним періодом 2020 року надходження до зведеного бюджету збільшились на 1,2 млрд грн або на 34 відсотки», – розповів заступник очільника обласної податкової.

Як зазначив Сергій Бабій, до місцевих бюджетів Тернопільщини за півроку надійшло понад 2,5 млрд грн податків і зборів, а це майже на 512 млн грн більше, ніж за 6 місяців торік. І найбільшу питому вагу в цій сумі (70% в надходженнях до місцевих бюджетів та майже 90% – в доходах обласного бюджету) займає податок на доходи з фізичних осіб. Тож подальше зростання рівня наповнень місцевих скарбниць, значною мірою залежить саме від цього платежу. Резерви додаткових надходжень податку, в першу чергу, пов’язані з збільшенням офіційно працевлаштованого населення та підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня.

Крім цього, заступник начальника ГУ ДПС в області проінформував про стан надходжень майнових податків, які на сьогодні стають першорядними при наповненні місцевих бюджетів, та про поточну ситуація із погашенням податкового боргу платників.