Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для когось – Музей податкової, а для ветеранів служби – незабутні спогади

, опубліковано 03 серпня 2021 о 14:39

Нещодавно до Музею податкової служби, який вже багато років діє в приміщенні Головного управління ДПС у Тернопільської області, навідались ветерани служби – Богдан Кельнер і Анна Рава. 

Богдан Кельнер стояв у самих витоків податкової служби, адже був першим начальником податкового відомства Тернопільщини ще у 1990-1998 роках, а Анна Рава – голова місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів податкової служби України».

Саме ветеранська асоціація була ініціатором створення музею і допомагала з пошуком та підбором експонатів. А серед них і обчислювальні прилади минулого, і оригінальні грошові знаки, цікаві документи та фотографії щодо оподаткування в різні епохи. Знайшлося місце і роботам переможців конкурсу «Податки очима дітей», який був першим соціальним проектом податкової служби, а також стендам із фотографіями робочих буднів та свят працівників податкової різних років.

За словами Богдана Кельнера, беручись до непростої справи – зібрати інформацію про діяльність усіх першопрохідців, віднайти унікальну добірку експонатів – ветерани переслідували мету не просто зберегти історію податкової служби, відтворити її, а прагнули насамперед передати її наступним поколінням. Тож зараз двері музею відкриті для учнів навчальних та виховних закладів Тернополя та області. Екскурсії музеєм стали доброю традицією.

А для Богдана Дмитровича та Анни Іванівни відвідини музею – це численні спогади про молоді роки та роботу у податковій службі.