Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До 1 серпня потрібно сплатити податки за отримані в 2020 році доходи

, опубліковано 28 липня 2021 о 10:44

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що громадяни, які подали податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік та задекларували до сплати в бюджет податкові зобов'язання з ПДФО та з військового збору, повинні їх сплатити самостійно до 1 серпня 2021 року.

За несплату податків передбачені штрафні санкції. Якщо податковий платіж надійде в 30-денний термін після 1 серпня – штраф складе 5% від суми. Після 30 днів штраф збільшиться до 10%. У разі виявлення умисного приховування доходів і ухилення від сплати податку, то штраф складе 25% від суми, при повторному порушенні або затримці відсоток збільшиться в два рази, і штраф становитиме вже 50% від суми.

У свою чергу громадяни, які подали декларації для отримання податкової знижки, отримують повернені їм кошти, зараховані на банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надіслані поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, упродовж 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.