Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти підприємництва Тернопілля отримали 346 млн грн податку на додану вартість

, опубліковано 16 липня 2021 о 09:59

Про відшкодування податку на додану вартість заявили 120 суб’єктів господарювання – юросіб Тернопільщини у січні-червні 2021 року. Вони інформували про повернення на розрахунковий рахунок 350 млн грн цього платежу. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

«На початок липня цього року платникам відшкодовано з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 346 млн грн податку на додану вартість. Це на 89 млн грн більше, ніж минулого року. Адже торік за січень-червень юрособам повернули 257 млн гривень ПДВ», – зазначив він.

Виконувач обов’язків очільника ДПС в області також інформував, що податківці виявили зловживання окремими суб’єктами господарювання. Так, за результатами проведених перевірок упродовж першого півріччя цього року упереджено бюджетне відшкодування ПДВ на 5 млн грн, а це на 4,2 млн грн більше, ніж минулоріч.

Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становив 76 млн грн на початок липня. При чому 60 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами законодавства. Ще стосовно 16 млн грн триває судовий та адміністративний розгляд.