Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представникам тероб’єднань Тернопільщини розповіли про майнові податки

, опубліковано 13 липня 2021 о 16:21

Про майнові податки як джерело наповнення бюджетів територіальних громад йшлося під час інформаційної онлайн-сесії фахівців Головного управління ДПС у Тернопільській області із представниками тероб’єднань Тернопільщини. Захід організував Тернопільський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою». Серед слухачів – фінансисти територіальних громад краю, а також посадовці місцевого самоврядування, які задіяні в бюджетному процесі. Основна мета онлайн-сесії – підвищення фінансової грамотності лідерів тероб’єднань, а також обговорення конкретних кроків щодо виявлення резервів наповнення бюджетів громад, одним з яких є майнові податки.

Участь у заході взяв заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук, який наголосив представникам тероб’єднань, що ставки місцевих податків необхідно прийняти до 15 липня цього року.

«Майнові податки на сьогодні стають першорядними при наповненні місцевих бюджетів.  Особливу увагу варто приділити податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Адже надходження цього платежу з року в рік збільшуються, при цьому резерви подальшого зростання залишаються значними. Зважаючи на це, місцева влада повинна з великою відповідальністю підходити до питання прийняття рішень про визначення ставок податку на  нерухоме майно. Це ж стосується і земельного податку», – зазначив Петро Якимчук.

Детальніше про майнові податки слухачам онлайн-семінару розповіли спікери від Головного управління ДПС в області, а саме: заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Володимир Брудко, начальник управління адміністрування юридичних осіб Наталія Стецько та головний державний інспектор відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном управління по роботі з податковим боргом Олександра Галашин. Вони відповіли на усі питання представників тероб’єднань, зокрема, щодо податку на нерухомість, земельної плати, акцентували увагу на заходах та методах роботи для погашення податкового боргу з майнових платежів.