Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змістовний й ефективний діалог – на черговому засіданні Громадської ради

, опубліковано 24 червня 2021 о 16:49

Чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбулося в залі колегій відомства. Участь у зібранні взяв заступник начальника Головного управління ДПС в області Сергій Бабій, представники громадських організацій Тернопільщини та фахівці податкової служби.

Серед найактуальніших питань порядку денного – застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, алгоритм дій платників для подання скарги, особливості зарахування коштів на єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ, а також процедура повернення коштів при зарахуванні їх не на той рахунок.

Відкрив засідання заступник начальника ГУ ДПС в області Сергій Бабій. Він привітав присутніх на засіданні та побажав їм плідної роботи, а також подякував представникам громадськості за активність і продуктивну співпрацю.

«Сподіваюся, що наш діалог і надалі даватиме позитивні результати, сприятиме донесенню до платників актуальних податкових новацій та заохочуватиме бізнес працювати відкрито та чесно. Зі свого боку запевняю вас, що податкова служба завжди готова до конструктивного діалогу з бізнесом, підтримки законодавчих ініціатив для його розвитку, наданню високоякісних сервісних послуг», – зазначив Сергій Бабій.

Далі про застосування реєстраторів розрахункових операцій, в тому числі програмних, розповів заступник начальника управління – начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Тернопільській області Роман Валецький. Він також розповів про відповідальність за невидачу фіскального чека. Ця тема викликала жваве обговорення присутніх на засіданні.

Про алгоритм дій платника, який має намір подати скаргу до органу ДПС, детально розповів начальник організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Тернопільській області Петро Маршалок.

А з особливостями зарахування коштів на єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ присутніх ознайомила заступник начальника управління – начальник відділу обліку платежів та зведеної звітності управління електронних сервісів ГУ ДПС у Тернопільській області Марія Кужда. Вона пояснила також, яким чином можна повернути кошти, якщо податок сплачено не на той рахунок.

Наприкінці заходу представники громадськості та податкової служби обговорили пропозиції щодо спрощення об’єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ, які на розгляд вніс член громадської ради Віталій Сорокаліт.