Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Тернопільщини отримали майже 1,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 09 червня 2021 о 09:12

Одним із основних джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Сплачуючи його, наші краяни дбають про добробут територіальних громад.

Упродовж січня-травня 2021 року платники Тернопільщини спрямували до бюджетів 1 млрд 856,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. «Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження даного платежу зросли на 374,4 млн грн або плюс 25,3 відсотка», – констатував він.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 1 млрд 388,8 млн гривень. До державного бюджету платники перерахували 468,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. При цьому сплата перевищила очікувані надходження на 8,4 млн грн та 25,4 млн грн відповідно.

«Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає суттєве місце і є основним джерелом їх зростання», – розповів Михайло Яцина. На думку очільника податкового відомства Тернопільщини, резерви додаткових надходжень податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення та підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня.