Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2021 році податкова служба надала майже 2 млн адміністративних послуг

, опубліковано 31 травня 2021 о 16:17

Протягом січня – квітня 2021 року Державна податкова служба надала майже 2 млн адміністративних послуг платникам податків.

Однією з популярних  запитуваними серед 137 адміністративних послуг, які надає податкова, стала, зокрема, видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Протягом січня – квітня 2021 року було надано майже 455 тис. таких послуг.

Майже 880 тис. платників отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами, також актуально для платників податків. Так, з початку року було надано 90,6 тис. таких довідок.

Крім того, протягом вказаного періоду було зареєстровано майже 139,2 тис. платників єдиного податку та надано майже 141,2 тис. витягів з реєстру платників єдиного податку.

Також запитуваною з боку суб’єктів господарювання є послуга з реєстрації книг обліку розрахункових операцій – надано 95,8 тис. таких послуг.

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування  електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС (0 800 501 007). У 2021 році фахівцями Контакт-центру надано 71,9 тис. консультацій із зазначених питань.