Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Тернопільщини спрямували до бюджетів усіх рівнів понад 3,1 мільярдів гривень

, опубліковано 06 травня 2021 о 09:33

Як зазначив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, саме завдяки платникам податків, які сумлінно виконують свій конституційний обов’язок і вчасно та в повній мірі сплачують усі податки та збори, і утримується позитивна динаміка наповнення бюджету.

«Так, протягом січня-квітня платники Тернопільщини сплатили до Зведеного бюджету України 3 млрд 123,2 млн гривень. Це на 787,3 млн грн або на 33,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, до державного бюджету надійшло 1 млрд 510,2 млн грн, а до місцевих бюджетів – 1 млрд 613 млн гривень. В обох випадках надходження значно перевищили минулорічні показники», – деталізував Михайло Яцина.

Серед основних бюджетоутворюючих платежів державного бюджету – податок на прибуток, якого надійшло 156,2 млн грн, податок на додану вартість, надходження якого складають 799,4 млн грн та акцизний податок – 8,2 млн грн відповідно.

Трійка лідерів по надходженнях до місцевих бюджетів – це:

- податок на доходи фізичних осіб, якого за 4 місяці цього року сплачено 1 млрд 89,2 млн грн;

- єдиний податок – його надійшло 312,2 млн грн;

- плата за землю, якої спрямовано до місцевих скарбниць 120,8 млн грн.

За словами очільника податкової області, завдяки відповідальності місцевого бізнесу, створення комфортних умов для нього в регіоні та плідній співпраці між платниками податків та податковою службою навіть за умов пандемії вдалося зберегти позитивну динаміку наповнення бюджетів. А це сприяє розвитку не лише країни в цілому, а й кожної територіальної громади Тернопілля.