Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині податківці та представники органів місцевого самоврядування обговорили шляхи розвитку та функціонування тероб’єднань

, опубліковано 23 квітня 2021 о 15:05


Начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина взяв участь в офіційній зустрічі з представниками об’єднаних територіальних громад краю, що відбулася сьогодні в приміщенні Тернопільської облради.

Відкрив захід голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, а з вітальним словом до присутніх звернувся Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков. Він акцентував увагу учасників на інвестиційному потенціалі Тернопільської області, який потрібно використовувати. Адже саме від залучення ресурсів та інвестицій залежить рівень розвитку усіх територіальних об’єднань області.

Очільник ГУ ДПС в області Михайло Яцина наголосив присутнім, що для повноцінного розвитку громад, потрібно шукати резерви щодо збільшення надходжень до бюджетів. Для цього важливо, щоби була налагоджена конструктивна та дієва співпраця лідерів територіальних об’єднань із представниками бізнесу, а також з податковим відомством краю. Під час заходу також обговорили питання щодо резервів наповнення місцевих бюджетів за рахунок сплати майнових податків, туристичного збору, податку на доходи фізичних осіб та інших місцевих податкових платежів.

«Територіальним громадам області важливо провести облік та інвентаризацію земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових, а також врахувати, що рівень наповнення місцевих скарбниць залежить від прийнятих рішень про розмір ставок місцевих податків і зборів», – додав посадовець.

Наприкінці виступу Михайло Яцина зауважив, що фахівці податкової служби області завжди відкриті до діалогу і готові надавати практичні та методичні рекомендації представникам ОТГ Тернопільщини задля повноцінного функціонування населених пунктів громад та процвітання нашого краю.