Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги податкових агентів!

, опубліковано 27 квітня 2021 о 15:45

З квітня 2021 податкові агенти вперше подають Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за новими формами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 №4 (із змінами внесеними наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 № 773) (далі – Розрахунок).

Відповідно до Порядку заповнення та подання цього документа, в рядку 032 Розрахунку, зазначається код Кодифікатора за місцезнаходженням платника або його відокремленого підрозділу. Нагадаємо, що «Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад» (далі – Кодифікатор) – новий реквізит, запроваджений у даній звітності.

З метою правильності подання Розрахунку необхідно користуватися даними Наказу Міністерства розвитку громад та територій України №290 від 26 листопада 2020 року (в редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України №3 від 12 січня 2021 року). Оскільки було внесено зміни до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад.

Детальніше з КОАТУУ можна ознайомитись за посиланням https://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/rozvytok-mistsevoho-samovryaduvannya/administratyvno/kodyfikator-administratyvno-terytorialnyh-odynycz-ta-terytorij-terytorialnyh-gromad/kodyfikator-administratyvno-terytorialnyh-odynycz-ta-terytorij-terytorialnyh-gromad-2021-03-22/

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»