Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні напрямки роботи щодо наповнення бюджетів Тернопільського району обговорили на нараді

, опубліковано 20 квітня 2021 о 15:26

Робоча зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петра Якимчука із лідерами об’єднаних територіальних громад Тернопільського району відбулася сьогодні в приміщенні Тернопільської РДА. Головним питанням на заході були пошуки шляхів наповнення бюджетів тероб’єднань, адже саме від цього залежить благополуччя громад в цілому.

«Найбільшу питому вагу в структурі доходів ОТГ (майже 70%) займає податок на доходи фізичних осіб, розширенню податкової бази якого слід приділити особливу увагу. Зокрема, протягом 2020 року суб’єкти господарювання Тернопільського району сплатили 2,3 млрд грн ПДФО до місцевих бюджетів. А в січні-березні цього року сплата ПДФО становить 552,6 млн гривень, що на 73,3 млн грн або на 15,3% більше аналогічного періоду 2020 року», – зауважив Петро Якимчук.

Заступник начальника обласної податкової звернув увагу представників громад на необхідності активізації заходів у напрямку дотримання роботодавцями законодавства про працю, легалізації робочих місць, недопущення виплати зарплат у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень. Адже громади мають бути зацікавлені у здійсненні на їхній території прозорої підприємницької діяльності.

«Для успішного розвитку ваших громад не забувайте про стабільне надходження до місцевих бюджетів земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного та акцизного податків», – додав податківець.

В ході зустрічі також було наголошено на необхідності проведення повного обліку та інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових, що є на території району. Адже від цього залежить повнота сплати податків, які надходять до місцевих бюджетів.