Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівникам виплатили заборговану зарплату, а бюджетам – податки

, опубліковано 14 квітня 2021 о 09:56

Понад 661,5 тис. грн заборгованої зарплати отримали працівники трьох підприємств Тернопільщини, а бюджети додатково – 119,1 тис. грн податку на доходи та 285 тис. грн єдиного внеску. Цього вдалося досягти працівникам територіальних органів Головного управління ДПС у Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій, де заслухали керівників підприємств-боржників.

З початку року проводилась й індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 71 підприємства. Відтак 69 із них погасили заборгованість із заробітної плати на суму 10,7 млн гривень. До бюджетів надійшло 2,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3 млн грн єдиного внеску.

Працівники територіальних органів ГУ ДПС в області спільно з органами місцевої влади проводять контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. Цьогоріч на засіданнях комісій заслухано керівників 38 підприємств та організацій, де заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Результатом стало те, що 35 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати своїм працівникам. При цьому бюджети отримали 536,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 654,8 тис. грн єдиного внеску.

 Після індивідуальної роз’яснювальної роботи щодо підвищення рівня зарплати з керівниками 258 підприємств області 240 підвищили її рівень. Тож, до бюджету надійшло 5,1 млн грн податку на доходи та 5,7 млн грн єдиного внеску.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи у березні додатково оформлено трудові відносини із 6480 працівниками.