Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про об’єднану звітність з ПДФО та єдиного внеску, а також деклараційну кампанію розповіли на вебінарі

, опубліковано 08 квітня 2021 о 15:25

Вебінар на тему «Об’єднана звітність з єдиного внеску та ПДФО. Декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році» відбувся сьогодні в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Оскільки нову об’єднану звітність з єдиного внеску, військового збору та ПДФО (Розрахунок) платники податків подають лише з 1 квітня цього року, ця тема надзвичайно актуальна, і викликає чимало запитань.


Про терміни, порядок подання та всі нюанси нової звітності розповіла головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування ПДФО, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізосіб ГУ ДПС в області Зоряна Костів. Вона, зокрема, зазначила, що цього року останній день подання Розрахунку за перший квартал 2021 року для платників податків буде 11 травня 2021 року.

«До складу Розрахунку входять 6 додатків, які є невід’ємною його частиною, і подаються до контролюючого органу у складі такого Розрахунку. Заповнення показників у Розрахунку та додатках здійснюється з розбивкою по місяцях звітного кварталу. Розрахунок подається до контролюючих органів за основним місцем обліку», – наголосила Зоряна Костів.

Про порядок декларування громадянами неоподаткованих доходів, отриманих у 2020 році, на вебінарі розповів заступник начальника відділу адміністрування ПДФО, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління податкового адміністрування фізосіб ГУ ДПС в області Андрій Руцький. Податківець пояснив, хто повинен подавати таку декларацію, якими способами та в які терміни.

З усіма питаннями та відповідями, що надавалися на заході, можна ознайомитися, переглянувши відео.

Звертаємо увагу платників податків, що вебінари на актуальні теми відбуваються в Головному управлінні ДПС в області на регулярній основі. Щоб не пропустити цікаві та пізнавальні теми, стежте за анонсами на субсайті територіальних органів ДПС у Тернопільській області, а також на сторінці відомства у Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.ternopil