Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одне з найбільших фермерських господарств Тернопільщини відвідав начальник обласної податкової

, опубліковано 08 квітня 2021 о 10:34

Нещодавно відбулася зустріч начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайла Яцини з лідерами територіальних об’єднаних громад Чортківського району. В рамках заходу спільно з очільниками обласної та районної влади начальник податкової відвідав село Трибухівці, в якому знаходиться відоме на всю Україну фермерське господарство «Гадз». Очолює підприємство Петро Гадз, який не одноразово отримував визнання як найкращий платник податків Тернопільщини.

Головний податківець області ознайомився з роботою господарства, зокрема процесом виготовлення яблучних чипсів.

В даний час підприємство розширює свої потужності та встановлює новітнє італійське обладнання з переробки фруктів потужністю 5 тонн в годину. Це буде новий завод, який дасть можливість працевлаштувати близько пів сотні людей, а це не лише нові робочі місця, а й додаткові кошти для наповнення місцевих бюджетів.

«Тернопільщина – аграрна область, і підприємства, що працюють в аграрному секторі, забезпечують левову частку надходжень податку на додану вартість до бюджету. Це також і офіційні робочі місця з «білою» зарплатою, ПДФО з якої забезпечує наповнення місцевих бюджетів. Так, за 3 місяці цього року ФГ «Гадз» сплатило до бюджету майже 15 млн грн податків. А сумлінна сплата податків і зборів – це шлях до економічного розвитку не лише країни загалом, а й кожної об’єднаної територіальної громади. Це кошти, які можна використати для розвитку й добробуту тероб’єднань», – зазначив Михайло Яцина.