Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про методи наповнення місцевих бюджетів говорили на нараді в Кременці

, опубліковано 02 квітня 2021 о 14:37

Нарада із головами ОТГ та владою Кременецького району відбулася днями у Кременці. Основною темою заходу було надходження податків і зборів до місцевих бюджетів у поточному році та координація спільних заходів, спрямованих на виявлення і залучення додаткових надходжень, а також налагодження співпраці між податковою службою та територіальними громадами.

Як розповів заступник начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук, найбільшу питому вагу в структурі доходів місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб, а це 70% від загальної суми. Тож саме розширенню податкової бази ПДФО варто приділити особливу увагу.

«Важливим джерелом додаткових надходжень є також детінізація розрахунків у сфері торгівлі та послуг. Так, за минулий рік проведено 56 фактичних перевірок суб’єктів підприємництва Кременецького району, за результатами яких донараховано 1,3 млн грн до зведеного бюджету», – зауважив Петро Якимчук.

Посадовець наголосив, що голови ОТГ зобов’язані дбати про розвиток громад, а відповідно сприяти повноті надходжень місцевих податків і зборів до бюджетів тероб’єднань.

«Тому жителям необхідно зробити звірку щодо нарахувань із земельного податку, а також податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», - додав податківець.

Також Петро Якимчук нагадав про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році, яка триває до 1 травня, оскільки це також додаткові резерви надходжень до місцевих бюджетів.