Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аграрна галузь Тернопільщини суттєво поповнює державний бюджет

, опубліковано 01 квітня 2021 о 13:41

Фінансова підтримка виробників сільськогосподарської продукції з державного та обласного бюджетів – одне із питань, яке розглядалося під час засідання колегії Тернопільської обласної державної адміністрації, що відбулась днями. У заході взяв участь начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він розповів, що сільгоспвиробники Тернопільщини упродовж січня-лютого цього року сплатили до державного бюджету 302,8 млн гривень. «Це становить 38,5 відсотка від усіх сплачених суб’єктами господарювання платежів до скарбниці країни. Питома вага виросла з 20,3 відсотка у 2020 році до 38,5 відсотка у 2021 році», – деталізував головний податківець Тернопільщини.

Посадовець також повідомив, що 682 сільгоспвиробники Тернопільщини провадять діяльність, застосовуючи спрощену систему оподаткування, обліку і звітності – четверту групу. Платниками податку на додану вартість є 393 суб’єкти підприємництва сільськогосподарської галузі. В обробітку сільгоспвиробників нашого краю перебуває 580 000 га землі.