Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина зустрівся із головами територіальних громад Кременеччини

, опубліковано 26 березня 2021 о 11:26

Виїзна робоча нарада із головами територіальних громад Кременецького району відбулася у Кременці. Метою зустрічі було роз’яснення актуальних питань податкового законодавства, визначення кола проблемних питань та пошук шляхів їх вирішення та, як наслідок, – налагодження тісної співпраці між податковою та об’єднаними територіальними громадами Кременеччини. Серед учасників – лідери громад району, представники влади та податкової служби краю.

Про стан надходжень податків до державного та місцевого бюджетів області загалом та Кременецького району зокрема розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він зазначив, що спостерігається позитивна динаміка з надходжень до бюджетів усіх рівнів від платників Тернопільщини. «Аналітика свідчить, що сплата податків зростає, попри пандемічні особливості. Навіть порівняно із минулорічним періодом, коли ще не було карантинних обмежень та економіка працювала на повну потужність, ми бачимо суттєвий приріст надходжень податкових платежів. Все це є  результатом роботи щодо детінізації економічних процесів, розпочатої ДПС ще у другій декаді минулого року», – деталізував Михайло Яцина.

Очільник податкової області також нагадав присутнім про преференції для підтримки бізнесу та громадян під час карантину щодо списання податкового боргу. «Загалом, 10,6 тис. платникам податків Кременецького району списали 1,6 млн грн податкового боргу», – додав посадовець.

Начальник Кременецької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ярослав Міщук повідомив, як сплачують податки і збори платники району до бюджетів усіх рівнів, а також проаналізував декларування жителями району доходів, отриманих у 2020 році. «Загальна сума задекларованого доходу нашими краянами склала 44,2 млн грн. А це – додаткові резерви надходжень до місцевих бюджетів», – зазначив він.

Під час заходу голови об’єднаних територіальних громад Кременецького району мали можливість отримати чіткі відповіді на свої питання щодо залучення додаткових джерел наповнення місцевих бюджетів. Адже майнові платежі, податок на доходи фізичних осіб, акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами – ті резерви, завдяки яким доходи тероб’єднань можуть суттєво збільшитись, а відтак покращиться інфраструктура населених пунктів. Зокрема, учасники зібрання обговорили порядок проведення заходів із детінізації, зокрема ринку підакцизних товарів та нелегальної зайнятості тощо.

Наприкінці заходу, Михайло Яцина нагадав про електронні сервіси, розроблені та удосконалені податковою службою, та закликав усіх активно ними користуватися. Адже дистанційне спілкування у час поширення коронавірусної інфекції – це не лише комфорт, а й безпека.