Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальну інформацію щодо застосування РРО розповіли тернопільським підприємцям на вебінарі

, опубліковано 24 березня 2021 о 15:05

Вебінар на тему: «Програмі РРО: актуальна інформація у питаннях-відповідях» відбувся нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Оскільки зміни у сфері реєстраторів розрахункових операцій відбуваються досить швидко, у суб’єктів господарювання виникає чимало питань з цього приводу. Тож з метою інформування платників із новаціями законодавства стосовно застосування касових апаратів, і відбуваються подібні заходи.

На початку вебінару зі вступним словом звернувся начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він нагадав про новації законодавства, щодо застосування РРО, які вступили в дію 1 січня 2021 року.

«Реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку, які  обрали першу групу. Також з 1 січня по 31 грудня 2021 року РРО не застосовують платники єдиного податку 2–3 груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати», – зазначив Михайло Яцина.

Також Михайло Васильович розповів про основні переваги застосування програмних РРО, зокрема те, що такі касові апарати реєструвати значно простіше, а сервісного обслуговування вони не потребують взагалі.

Далі відповіді на запитання щодо застосування РРО, які надходили від платників, надав заступник начальника управління – начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Тернопільській області Роман Валецький. Він розповів про те, які саме послуги потребують обов’язкового використання касових апаратів, кому з підприємців-спрощенців не варто турбуватися про РРО та, що робити у випадку, коли існує проблема передачі даних до ДПС при нестабільному зв’язку.

Звертаємо увагу платників податків, що вебінари на актуальні теми відбуваються в Головному управлінні ДПС в області на регулярній основі. Щоб не пропустити цікаві та пізнавальні теми, слідкуйте за анонсами на сайті ГУ ДПС у Тернопільській області, а також на сторінці відомства у Фейсбук: https://www.facebook.com/tax.ternopil.

Відео вебінару можна переглянути тут