Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Безліцензійне пальне, необліковані наймані – бізнесмену Тернопільщини доведеться відповідати за порушення

, опубліковано 17 березня 2021 о 10:13

Фінансовою та адміністративною відповідальністю завершилася фактична перевірка одного із приватних підприємців Тернопільщини. Як з’ясувалося, підприємець провадив діяльність, свідомо порушуючи податкове законодавство.

Фахівцями відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області було встановлено ряд порушень. Зокрема, суб’єкт господарювання не провів розрахункову операцію через реєстратор розрахункових операцій з фіскальним режимом роботи за продаж пально-мастильних матеріалів та не видав розрахункового документа. До того ж реалізовувались підакцизні товари (дизельне пальне) без наявності ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним. Перевіряючі зафіксували й порушення законодавства в частині укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівником, оскільки трудова угода з найманим працівником на момент перевірки не була пред’явлена.

За вищевказані порушення вимог чинного законодавства передбачена фінансова відповідальність у розмірі понад пів мільйона гривень та адміністративна відповідальність.

Перевірка проводилась відповідно до статті 20, п. 75.1 статті 75, статті 80 Податкового кодексу України, з метою вжиття заходів із боротьби з нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним, здійснення контролю за дотриманням норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, наявності ліцензій, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин.