Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок Тернопільщини на обороноздатність країни – 48,9 млн гривень

, опубліковано 05 березня 2021 о 09:58

Задля підтримки армії платники податків Тернопільщини сплатили до державного бюджету 48,9 млн грн військового збору впродовж січня-лютого цього року. «Порівняно з аналогічним періодом минулого року наші краяни для війська сплатили цьогоріч на 5,1 млн грн більше, до очікуваних надходжень приріст склав 9,4 відсотка, а це 4,2 млн грн додатково», – розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він конкретизував, що лише у лютому наші краяни спрямували на потреби війська 27,1 млн грн «патріотичного» збору. А це на 33,8 відсотка або 6,8 млн грн перевищило показник минулого року

Михайло Яцина нагадав, що військовий збір було впроваджено в Україні з серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

«Необхідно мати на увазі, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці, – наголосив начальник ГУ ДПС в області. – Тому закликаємо роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже неоформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи державного бюджету, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни».