Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця лідерів тергромад та податківців сприятиме збільшенню надходжень до місцевих бюджетів Тернопільщини

, опубліковано 04 березня 2021 о 09:46

«Минулий рік вніс суттєві корективи у всі сфери життєдіяльності як суб’єктів господарювання, так і суспільства загалом. Запроваджені карантинні обмеження майже зупинили такі галузі, як роздрібна торгівля, готельний, готельний та ресторанний бізнес. Проте спільними зусиллями податківців, суб’єктів господарювання та громадян Тернопільщини до бюджетів усіх рівнів вдалося спрямувати 8,6 млрд грн., що на 1,3 млрд грн. або 17,2 відсотка більше, ніж за 2019 рік», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

Він конкретизував, що до доходів обласного бюджету торік надійшло 728,5 млн грн податкових платежів. «Найбільшу частку в доходах складає податок на доходи фізичних осіб – 89,2 відсотка», – додав посадовець.

Загалом місцеві бюджети Тернопілля отримали 3,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. «Порівняно з січнем-груднем 2019 року приріст надходжень склав 279,5 млн гривень», – констатував очільник ГУ ДПС в області. Він зазначив, що детінізація найманої праці сприятиме збільшенню надходжень із цього платежу.

Михайло Яцина проаналізував динаміку інших податків, які є бюджетоформуючими у місцевих бюджетах, розповів про їх резерви та додаткові джерела. Він запросив лідерів місцевих громад до тісної співпраці, зазначивши, що позитивним результатом буде підвищення податкової культури населення та бізнесу, а відповідно й додаткові надходження для розвитку інфраструктури територіальних громад краю.

Начальник ГУ ДПС в області також інформував про можливість списання штрафів та пені за умови сплати основної заборгованості та розстрочення суми податкового боргу тощо.